Verlichtingstrends: de nieuwste ideeën voor moderne verlichting.

Trends in interieurontwerp veranderen niet zo snel als kledingmode, maar het is nog steeds een dynamisch proces dat wij bij Lampenhuis ervaren. Het heeft zeker een punt om er aandacht aan te besteden, zodat het interieur er over 3-5-7 jaar fris uitziet en zijn relevantie behoudt. Lampenhuis deelt graag ideeën die toegepast kunnen worden op elk budget en elke appartementstijl: loft, klassiek of landelijk.

Trend 1: milieuvriendelijkheid

Deze trend strekt zich uit tot natuurlijke materialen: hout, glas, stof, bamboe, imitatiepapier. Als het idee van zorg voor het milieu bij u resoneert – let dan op deze lampen!

Deze trend komt niet alleen tot uiting in materiaal en vorm: kroonluchters in de vorm van takken, vloerlampen met sierlijke bladeren, wandverlichting met glas in de vorm van druppels, etc. Alles wat een verwijzing naar de natuur heeft, is relevant in 2021.

Trend 2: eenvoud van vormen

Minimalisme, orde en rationeel ruimtegebruik hadden ook invloed op het interieurontwerp. Het is mogelijk om aan deze trend voor eenvoudige verlichtingsmodellen zonder onnodige details vast te houden, zelfs met een klein budget: geld besparen zonder de algehele look te schaden.

Basistinten zullen win-win zijn: wit, zwart, bruin, grijs. Je kunt deze trend combineren met de vorige en lampen kiezen in de kleuren honing, olijven, zand, lucht, coniferen. Heldere accentkleuren zien er ook geweldig uit.

Trend 3: kroonluchters als kunstobject

Wil je een opvallend detail aan het interieur toevoegen, dan is een design kroonluchter hier perfect voor! De kroonluchter kan erg actief zijn, maar als de rest van de ruimte discreet blijft, bewaar je het evenwicht. Lampenhuis weet als geen ander dat er geen beperkingen aan de keuze van kroonluchters zijn. Hier is het beter om naar je gevoel te luisteren en een accentlamp te kiezen die je leuk vindt. Als de oppervlakte klein is, wil dat overigens niet zeggen dat je zo’n kunstobject niet kunt betalen. Deze regel is al verleden tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *