Kinderbed kopen: stapelbed of hoogslaper?

Peuterbed

Je wilt graag een nieuw kinderbed kopen en je kind wil graag hoog slapen. Dan kun je het beste kiezen voor een stapelbed of een hoogslaper. Maar wat is nu de beste keuze? In dit artikel gaan we hier verder op in.

kinderbed

Stapelbed

Een stapelbed bestaat uit twee verschillende bedden en hier kunnen dus twee kinderen in slapen. Wil je twee van je kinderen op dezelfde kamer laten slapen? Dan kun je uiteraard het beste kiezen voor een stapelbed. Slaapt je kind alleen op de kamer? Als je hem of haar de mogelijkheid wilt geven om af en toe een logeerpartijtje te organiseren met een vriend of vriendin, is een stapelbed ook aan te raden.

Hoogslaper

Je kunt beter kiezen voor een hoogslaper als je meer ruimte in de kamer wilt creëren. Bij een hoogslaper is het bed een stuk boven de grond, waardoor je hieronder nog heel wat ruimte over hebt. Hier kun je opbergruimte van maken of een studeerplek met een bureau en een computer.

Peuterbed

Denk aan de veiligheid

Of je nu een stapelbed of een hoogslaper gaat kopen, het is altijd belangrijk om te denken aan de veiligheid. Voor heel jonge kinderen kun je dit beter nog niet kopen. Je wilt niet dat zij ‘s nachts van de ladder vallen als ze naar het toilet moeten.

Daarbij is het belangrijk om te kijken of het materiaal van het kinderbed wel sterk en stevig is en dan met name de ladder. Kies ook altijd voor een stapelbed of een hoogslaper met een zijkant om het bovenste bed. Op die manier voorkom je dat je kind ‘s nachts uit bed rolt.