De voor- en nadelen van een houten vloer in huis

Houten Vloer

Wanneer je denkt aan luxe en warmte, dan denk je aan hout. Hoewel moderne interieurs vaak gepaard gaan met kunststof, is echt hout nog altijd een materiaal dat past in verschillende interieurs, luxe uitstraalt en toch ook gezellig aanvoelt. Een houten vloer is daarom ook nog altijd razend populair. Overweeg jij een houten vloer in je huis te leggen? Het heeft voordelen maar ook een aantal nadelen. Ontdek hier of dit de vloer is voor jou.

Houten Vloer

Een unieke uitstraling

Hoeveel fabrikanten ook zeggen dat ze materiaal hebben dat er precies hetzelfde uitziet als hout: het is zelden waar. Een houten vloer herken je over het algemeen uit duizenden omdat hout een unieke structuur, kleur en vorm heeft. Echt hout straalt luxe uit maar maakt een ruimte niet kil of koud. Stenen vloeren kunnen dat effect wel hebben. Hout is dus ideaal voor kantoren maar vooral ook voor woonkamers, ongeacht welke stijl je aanhoudt. 

Duurzaam

Mits je kiest voor een houten vloer van duurzaam hout, dan is die vloer ook een duurzame keuze. Het is een materiaal dat uit de natuur komt en houten vloeren gaan lang mee. Tenminste, als je ze goed weet te onderhouden. Hoewel hout de reputatie heeft dat het niet duurzaam is, hoeft dat dus helemaal niet zo te zijn.

Onderhouden van je vloer

Voor je meteen de deur uit loopt om die houten vloer aan te schaffen, is het goed om te weten dat er ook een aantal nadelen aan kleven. Een houten vloer vraagt namelijk om aardig wat onderhoud. De vloer krast relatief snel en kan niet goed tegen water. Het is dus belangrijk om regelmatig te stofzuigen zodat vuil en zand niet in de vloer trekt en schade oplevert. Ook is dweilen – zo droog mogelijk – nodig op enkele momenten.

Geef een reactie